Rudolf Laban og jeg – en genial bevægelseslære i teori og praksis

Johan Borghäll, 2011, 300 sider (vejl.pris 269.- Decenterpris 229.- + porto 21,- bestilling mail: decenter@decenter.dk)

Dette er den første bog i Skandinavien der samlet præsenterer Rudolf Labans bevægelseslære og den videreudvikling af den, som er sket i de sidste halvtreds år efter Labans død.

Vi bliver præsenteret for mere end 50 bevægelsesprincipper som et opslagsværk til bevægelsesforståelse og bevægelsesanalyse. Vi får indblik i, hvordan vi kan bruge Labans bevægelseslære i dans, drama, bevægelsesterapi og i pædagogisk praksis. Vi får en bevægelsesguide for samtlige bevægelsesprincipper.

Johan Borghäll er lektor på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, kropsdramatiklærer på Skuespillerskolen i Odense og forfatter til fem bøger om kroppen og kroppens sprog. Han har gået Labanuddannelsen på Laban Art of Movement Centre og undervist i Labans bevægelsesprincipper i mere end 35 år rundt om i Europa, Asien, Mellem- og Sydamerika.

Labans bevægelseslære er en gave til dig som ønsker at:
• være mere ekspressiv i din bevægelse og dit kropssprog
• udvikle en større kropsbevidsthed og grundmotorik
• undervise i bevægelse, dans, drama og idræt
• arbejde ud fra en bevægelsesterapeutisk tilgang
• arbejde med bevægelsesprincipper i indlæring af idrætslige bevægelser

”Tillykke til alle os bevægelseselskere. Endelig foreligger en samlet bog om Labans bevægelsesprincipper. Den kan absolut bruges af alle, der er interesseret i bevægelse. Og så er den skrevet med et så medlevende sprog!”
Lars Svensson

”en rigtig spændende bog og en meget vigtig bog”
Helle Winter